Webbplats

Så lyckas du med din webbplats
Fånga besökarens intresse - du har max 8 sekunder på dig.

Hiss-pitchen

Koka ner ditt budskap till en klassisk Hiss pitch och lägg fram det i en rubrik eller två. Lyckas du tala till kundens behov, förväntningar eller begär är du i hamn.

Prioritera

Lägg fram det viktigaste först. Dina besökare ska förstå poängen utan att tvingas läsa oceaner av text. Kom ihåg att besökaren har ett mål och är förmodligen inte ute efter nyheter om ditt företag eller slösurf på sidor ”om oss”. Fundera mer på besökarna, vad vill de göra och vad vill de veta?

Håll det enkelt (eller superenkelt)

Många snackar användbarhet och det med rätta. Se till att besökaren förstår var man kan klicka och vad som händer när man klickar. Tänk igenom menyer och navigation och se till att besökaren förstår var han eller hon befinner sig. Designa ett osynligt beteende för din webbplats. Om besökarna knappt behöver läsa eller tänka har du lyckats.

Stick ut

Att använda färdiga mallar kommer inte funka för dig som vill sticka ut. Tappa inte affären på att vara en i mängden utan skapa en webbplats som är både snyggare, snabbare och mer lättanvänd än konkurrenternas.

Skärmstorlekar

Om din webbplats ska fungera både på mobil, surfplatta och vanliga skärmar är det läge att fundera på responsiv design. Med responsiv design anpassar sig webbplatsen till olika skärmstorlekar så att besökaren tar del av innehållet utan att behöva zooma, scrolla i sidled eller krångla.

Gilla Google

Bli vän med Google för att andra ska hitta din webbplats. Unika titlar och bra metabeskrivningar är det viktigaste för sökmotoroptimering men det finns mer att tänka på:

  • Se till att webbplatsen kan läsas av robotar
  • Använd video och bilder – var noga med ALT-attribut för att beskriva materialet
  • Skapa en sitemap.xml både för sökmotoroptimering och manuell relevansjustering
  • Sköt om innehållet och städa bort trasiga länkar

Hastighet

Det måste gå snabbt att ladda din webbplats och den förra tumregeln på 7 sekunder kan vi skrota. Idag förväntar sig besökaren laddningstider under sekunden precis som i mobilapplikationer.

Rätt teknik

Det finns ett flertal tekniska alternativ för att bygga webbplatser och många väljer ett lättanvänt publiceringsverktyg (CMS) som Drupal eller Wordpress. Fundera på vem som ska administrera din sajt och hur mycket du vill kunna göra själv.

Modernt, stabilt och lättanvänt. Verktyg som fungerar.

Webbplats

Så lyckas du med din webbplats

Mobilapp

Apputveckling för iPhone, iPad & Android

E-handel

Att skapa en lönsam nätbutik

Intranät

Fokus på användare och innehåll ger mest effekt

Drupal

Ett av världens mest populära CMS

Meteor

Ett snabbare sätt att bygga appar

React

JS-bibliotek för att bygga användargränssnitt

Våra tjänsteområden

Vi guidar dig till rätt beslut.

Strategi handlar om mål, styrning och uppföljning för ett lyckat webbprojekt. Du behöver koll på vision och behov för att göra rätt saker. Planering och processer för ett smidigt utförande och slutligen utvärdering för lärdomar och förbättringar.

Text, beteende och form.

Rätt innehåll för rätt kanal, både vad gäller text, interaktion och grafiskt material. Du får hjälp med hela eller delar av innehållet - copy, publicering och korrektur. Följsam design för mobil, webb och surfplatta ser vi som självklart.

Modernt, stabilt och lättanvänt.

För vissa är tekniken rolig och spännande. För andra bara ett nödvändigt ont. Med oss får du teknik som fungerar, är stabil och lätt att använda. Det finns ett flertal moderna verktyg att välja på och vi hjälper dig att hitta rätt.