React

JS-bibliotek för att bygga användargränssnitt
React har snabbt blivit ett mycket populärt JavaScript bibliotek. Ett helt klart bättre alternativ än jQuery och med det kan man spara både tid och pengar.

Att använda React

React har snabbt blivit ett mycket populärt bibliotek för att bygga användargränssnitt i JavaScript, detta på grund av att logiken i hur man bygger gränssitt med det stämmer väl överens med hur man byggde hemsidor förr i tiden. Förr i tiden så laddade man om sidan och då var allt som det var tänkt i sitt ursprungsläge. Med moderna webb gränssnitt så laddar man inte längre om sidan när man interagerar med den, utan allt händer direkt och mycket snabbare. Fördelen med React här är att man tänker som att varje gång något ändras (t.ex. användaren tryckte på en knapp) så är det som att hela sidan har laddat om, och det som man förväntar sig vara där är där, precis som med en sidomladdning.

Jämfört med jQuery

jQuery och dess föregångare MooTools har länge varit sättet vi byggt gränssnitt som inte bara var ren HTML på webben, och det är härifrån idéerna för React ursprungar. Med jQuery gjorde man så att man letade upp den del i HTML där man ville lägga till en funktion eller ändra lite i hur det ser ut, och sedan gjorde sina justeringar. Problemet med denna strategi är att koden för att åstadkomma detta blir snabbt och lätt en stor röra av spagetti, vilket alla som jobbar med utveckling av kod är inget ställe man vill hamna på. Men till en början gjorde man endast mindre ingrepp för att justera lite, dock växde det med tiden med antal ingrepp och det blev helt orimligt att hålla reda på.

Det företag som upplevde problemen mest var både Google och Facebook, varpå dessa insåg att det borde finnas en bättre lösning än att göra små ingrepp hela tiden. Detta ledde till att Google tog fram Angular och Facebook tog fram React, största skillnaden sinsemellan är att React kan man inkrementellt anpassa sig till, medans Angular var mer ett ramverk som man gick hela vägen och byggde om allt för. Jämfört med jQuery så lärde sig snabbt dom som anammade det nya ramverket att koden man skrev för sina komponenter blev mycket enklare att få en överblick och komma tillbaka till.

Fördelarna är många med React

  • Snabbare, enklare och lättare kod att förstå sig på, när man väl har vant sig vid hur React ser ut.
  • Standardisering som gör att utvecklare kan dela kod sinsemellan för liknande komponenter, t.ex. datumväljare är något som fått ett riktigt stort genomslag.
  • Effektivare utveckling där många som kan jobba samtidigt med samma kod och dela på komponenter som gör samma sak sparar både tid och pengar i utvecklingskostnaden.
  • Bygger på moderna standarder som bland annat senaste versionen av JavaScript ES6.

Vill du lära dig mer om React?

Lär dig allt om React i i dokumentationen hos Facebook, eller kika på någon av filmerna i kursen React fundamentals.

Eller hör av dig till någon av oss på Studio Interact, vi är alla experter på React och svarar gärna på frågor hur du ska gå tillväga för att bygga din nästa mobilapp, hemsida, webshop eller tjänst.

Kunder vi hjälpt med React

Modernt, stabilt och lättanvänt. Verktyg som fungerar.

Webbplats

Så lyckas du med din webbplats

Mobilapp

Apputveckling för iPhone, iPad & Android

E-handel

Att skapa en lönsam nätbutik

Intranät

Fokus på användare och innehåll ger mest effekt

Drupal

Ett av världens mest populära CMS

Meteor

Ett snabbare sätt att bygga appar

React

JS-bibliotek för att bygga användargränssnitt

Våra tjänsteområden

Vi guidar dig till rätt beslut.

Strategi handlar om mål, styrning och uppföljning för ett lyckat webbprojekt. Du behöver koll på vision och behov för att göra rätt saker. Planering och processer för ett smidigt utförande och slutligen utvärdering för lärdomar och förbättringar.

Text, beteende och form.

Rätt innehåll för rätt kanal, både vad gäller text, interaktion och grafiskt material. Du får hjälp med hela eller delar av innehållet - copy, publicering och korrektur. Följsam design för mobil, webb och surfplatta ser vi som självklart.

Modernt, stabilt och lättanvänt.

För vissa är tekniken rolig och spännande. För andra bara ett nödvändigt ont. Med oss får du teknik som fungerar, är stabil och lätt att använda. Det finns ett flertal moderna verktyg att välja på och vi hjälper dig att hitta rätt.