Intranät

Fokus på användare och innehåll ger mest effekt
Mången är de som klagat på sitt intranät. Går det ens att lyckas kan man undra? Jodå, med gediget förarbete, rätt plattform och uppdaterat innehåll.

Syfte och mål

Som i alla projekt bör du först veta varför något ska göras och vad som skall förändras när det är gjort. Definiera konkreta verksamhets- och användningsmål att basera beslut på. Sen gör målen det lättare att avgöra huruvida projektet varit lyckat eller inte.

En effektkartläggning ger dig en bra grund och styrning för ett lyckat projekt.

Involvera användare

Involvera användare redan från start. Användare har olika förväntningar, kunskaper och behov som vanligen skiljer sig från ledningens och chefernas. Innan du designar och bygger din lösning måste du ha koll på vem du designar för och vilka behov som är prioriterade.

Aktuellt innehåll

Intranätet är en viktig kanal för intern kommunikation och med rätt innehåll blir det ett stöd i det dagliga arbetet. För att intranätet ska bli en tillgång snarare än ett hinder måste information vara uppdaterad, relevant och lätt att hitta.

Att skriva för webb och intranät är dock inte så lätt. Låt redaktörerna lära sig det rätta tänket.

Integration och plattform

Du har säkert information lagrad i flera system på arbetsplatsen. Information som du vill presentera på intranätet. Användaren ska kunna hitta all relevant information på ett ställe (perfekt!) men först måste systemen integreras i intranätet. Det kan ta mycket tid.

Använd en integrationsplattform som samlar innehåll från aktuella system och sedan kopplas till intranätet. Det går snabbt och informationen kan återanvändas på t.ex. din externa webbplats. Om du använder en plattform baserad på Enterprise Search teknik, så får du goda sökmöjligheter på köpet.

Sök

Att snabbt hitta information är viktigt. Trots detta är användare generellt missnöjda med söket på sina intranät. Rätt utförd kan dock sökfunktionen ge enormt stöd i arbetet. Den presenterar snabbt relevant information från alla system, klarar av felstavningar och alternativa ordformer.

De flesta intranätplattformar har en inbyggd sökfunktion men tyvärr brukar dessa vara undermåliga. Framförallt kan de sällan hitta information utanför intranätet. Överväg därför att investera i en separat sökplattform som uppfyller användarens behov. En sådan plattform fungerar också utmärkt som integrationsplattform. Två flugor i en smäll!

Tänk mobilt

Idag jobbar många utanför kontoret och intranätet måste vara anpassat för mobilen. Responsiv design och att kunna hitta, redigera och skapa grundläggande innehåll är nödvändigt. Tänk på detta redan från början. Det blir dyrt att utveckla en mobilversion i efterhand.

Förvaltning

Intranätet är inte ett projekt, det är en process. Se till att det finns en plan för underhåll och fortsatt arbete, mät och följ upp målen. Fånga nya behov för nya funktioner. Och framförallt, se till att informationen är uppdaterad och relevant.

När intranätet växer kan det bli svårt att hålla koll på innehållet. Då är det lätt och bekvämt med automatiserad kvalitetskontroll. Med tjänsten Burnout slipper du lägga onödig tid på manuell kontroll av brutna länkar, gammalt material och dåligt språk.

Behöver du ett nytt intranät? Tillsammans med Findwise så är Studio Interact ditt bästa val av webbyrå och leverantör för sökdrivna och innehållsdrivna intranät i Drupal eller Wordpress. Hör av dig, så berättar vi mer!

Kunder vi hjälpt med Intranät

Modernt, stabilt och lättanvänt. Verktyg som fungerar.

Webbplats

Så lyckas du med din webbplats

Mobilapp

Apputveckling för iPhone, iPad & Android

E-handel

Att skapa en lönsam nätbutik

Intranät

Fokus på användare och innehåll ger mest effekt

Drupal

Ett av världens mest populära CMS

Meteor

Ett snabbare sätt att bygga appar

React

JS-bibliotek för att bygga användargränssnitt

Våra tjänsteområden

Vi guidar dig till rätt beslut.

Strategi handlar om mål, styrning och uppföljning för ett lyckat webbprojekt. Du behöver koll på vision och behov för att göra rätt saker. Planering och processer för ett smidigt utförande och slutligen utvärdering för lärdomar och förbättringar.

Text, beteende och form.

Rätt innehåll för rätt kanal, både vad gäller text, interaktion och grafiskt material. Du får hjälp med hela eller delar av innehållet - copy, publicering och korrektur. Följsam design för mobil, webb och surfplatta ser vi som självklart.

Modernt, stabilt och lättanvänt.

För vissa är tekniken rolig och spännande. För andra bara ett nödvändigt ont. Med oss får du teknik som fungerar, är stabil och lätt att använda. Det finns ett flertal moderna verktyg att välja på och vi hjälper dig att hitta rätt.