Årets första Meteor Meetup i Göteborg

En riktigt lyckad meetup för att sätta fart på årets Meteor aktiviter
Skrivet i den 24 mars 2015 av

Tim Brandin

Utvecklare och interaktionsdesigner
Igår hade vi årets första Meteor Meetup och 18 personer dök upp, fler än förväntat och fler än antalet anmälda på till evenemanget på meetup.com – vilket var första gången det händer! Så jag kan säga att det blev väldigt lyckat redan från start.

Det serverades pizza och dricka i Findwise lokaler som Sebastian Ilves och Benjamin Lilland från Devkittens hjälpte till att ordna med.

Jag pratade lite om vad som hade hänt sen sist i communityt och i Göteborg sedan senaste meetup förra året.

Sedan körde vi demos av ett par olika appar som vi gjort här, bland annat Burnout, Signatures och Keybox. Och däremellan stack vi in demonstrationer av dels våra lokalkändisar Patrik Göthe, Andreas Rolén från Meteor Startup Hack och uppstickarna Robin Lindh Nilsson tillsammans med Johan Carlberg.

Patrik demonstrerade en iPhone application i Meteor där man kan måla vektorer med i SVG likt Photoshops pen verktyg men man kunde även ändra bakgrundsfärg – vilket var orginalidén till appen att man själv ska kunna skapa bakgrundsbilder till sin telefon i valfri snygg färg.

Därefter visade Patrik även en application till Mac som från början byggdes i Meteor men hade portats till ett annat Node ramverk – I appen kunde man enkelt dela upp kod i stycken för att sedan använda i sin egen valfria editor för att stegvis klistra in varje kodstycke under t.ex. en LIVE-kodnings presentation.

Andreas Rolén presenterade en app som han byggt för hackathons, där domarna kan ge poäng till lagen direkt i sina telefoner vilket gör att alla skärmar som visar ställningen mellan lagen uppdateras direkt i realtid.

Sammanlagt fick vi se 10 olika appar, varav ett var ett spel av Robin Lindh Nilsson och Johan Carlberg som fångade allas uppmärksamhet när vi alla plötsligt satt och spelade på tillsammans.
Spelet gick ut på att man skulle styra runt en gubbe på en ö och knuffa ut de andra från ön, vilket gjorde att man tappade alla poäng sina samlat. Målet var att ha flest poäng vid tidens slut.
Och Andreas Rolén var mycket nära att vinna, men blev utknuffad från spelplanen precis i sista sekunden och tappade därmed alla sina poäng han samlat.

Slutligen höll Mickaël Delaunay i en presentation om hur man på bästa sätt lägger upp sin applikation på sin egen server, riktigt bra och proffsigt utfört.

Tack för denna gången, hoppas vi ses snart igen!

Skrivet 29 april 2015
av Tim Brandin
Tillsammans med Göteborg Startup Hack arrangerar vi den 14:e maj en workshop och en hackathon under kvällen med fina priser till vinnarna eller vinnarlaget.
Skrivet 24 mars 2015
av Tim Brandin
Igår hade vi årets första Meteor Meetup och 18 personer dök upp, fler än förväntat och fler än antalet anmälda på till evenemanget på meetup.com – vilket var första gången det händer! Så jag kan säga att det blev väldigt lyckat redan från start.
Skrivet 28 april 2014
av Tim Brandin
Den 26:e april hade vi vår första Meteor Meetup för de som delar vårt intresse för det lovordade ramverket.